14 sie 2020

Skrobia i jej znaczenie dla zdrowia

W tym artykule znajdziesz informacje dla ogółu populacji i osób chorych na cukrzycę na temat roli produktów bogatych w skrobię w zdrowej, zbilansowanej diecie. Produkty bogate w skrobię obejmują chleb, makaron, ryż, kuskus, ziemniaki, płatki śniadaniowe, owies i inne zboża, takie jak żyto i jęczmień. Chociaż te produkty bogate w

0
20 mar 2017

5 polskich rodzajów superfood

W ciągu minionych, dziesięciu lat wiedza Polaków na temat substancji odżywczych, zawartych w pokarmie, znacząco wzrosła. Ogromna w tym zasługa internetu, w którym możemy znaleźć wiele ciekawych informacji. Temat został sprytnie podchwycony przez producentów żywności ekologicznej, którzy zaczęli na masową skalę importować zagraniczne tzw. superfoods. Pojęcia takie jak komosa ryżowa,

0